Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tavaszi kecskeparti sulisoknak

2009.03.18


A márciusi szél tervezetten a Kecske-kert-be fújt egy vidám kis csapatot. Rózsa mama és Pista papa meghívta magához a székesfehérvári Munkácsy iskola 4. a. osztályát egy kecskegelő partira.

A busz a farm előtt tette le  a kíváncsi gyerekeket. A városi járdákhoz szokott nyüzsgő kiskamaszok azonnal elárasztották a kecskeovit. Simogatták a gidákat és gödölyéket, a kezükből etették őket kukoricával. Láthatóan szoros barátság alakult ki ember és kecskegyerek között. Voltak, akik kedvencet választottak maguknak és az ölükben dédelgették a hálás kiskecsót. Persze akadtak, akik a szénakuckóba bújtak, hogy átmelegedjenek és magukba szívják a széna illatát. 

Rózsa mama és Pista papa büszkén mutatta meg, miként adja le a jól tejelő anyakecske a habos, meleg kecsketejet. A fejőálláson kiderült, hogy néhányan a vállalkozó szellemű lurkók közül őstehetségek a fejésben.

Tudtátok, hogy milyen a kecskecsipsz? Hú, nagyon fini! Ezt bizonyíthatják a kecskemamák, akik szinte falták a sütőben pirított száraz kenyeret, amit a gyerkőcök adagoltak nekik a rácson át.

Ki ne éhezne meg a tavaszi szabad szélben?! A négyának szerencsére lehetősége volt a kellemesen meleg házikóban megkóstolni a kecsketúrós pogácsát és a vastag-édes-mazsolás túrós palacsintát! A falatnyi sajtkülönlegességek megízlelése után  Rózsa mama vezénlyetével a lányok kétféle módon is készítettek  sajtot: hagyományosan és franciásan.

A gyereksereg és az Ági nénik fáradtan és új tudással gazdagodva tértek vissza a városba. Előre is elnézést kérek a szülőktől, akiknek édes, aranyos gyermeke ezután Húsvétra kiskecskét akar.

 

 

 

A mappában található képek előnézete Tavaszi kecskeparti sulisoknak

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

sasi@129@windowslive.com

(joco, 2010.03.18 10:17)

joco vagyok