Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


sajtjaim

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

mierová 63, kolárovo, szlovákia

(veronika, 2011.09.13 21:43)

kedves elefada, sok hozzászólását olvastam, bátorkodnék zavarni egy picit.olyan kérdésem lenne, hogy a tehénsajtot milyen ph-nál teszik már sóoldatba?és hogy a tehénsajt camemeberten először szürkések a szőrök, azután lesz minden fehér?most érik az első adag sajtom, szerencsém van, mert borászkodunk, és van pincém, ott érlelek.nagyon sokat tanulmányoztam a készítést, egy cseh oldalon rengeteg kultúra van, ajánlhatom:
www.dobrykolonial.cz
serintem több minden van, mint a magyar oldalakon, már rendeltem is sok kultúrát, most kísérletezem:-)
receptek pedig részletesen:www.dobrysyr.cz/recepty
ha tudok segíteni, szívesen lefordítom önnek
ezekkel a phkkal nem vagyok képben, meg a savanyodásban:-)kérek egy pici segítséget, ha tudom, viszonzom:-)
köszönöm, szép estét

Re: mierová 63, kolárovo, szlovákia

(elefada, 2011.09.13 23:01)

Kedves mierová 63!
5,2pH gomolya, v. más félkemény sajt
lágy sajt:4,8-5 camembert4,7
A penész vakítóan fehér. Ha szürke, vadpenészes.
Az Index:Házi sajtkészítés... lenne fórumán , ha a nevemre kattintasz, valamelyik hsz.ben megtalálod a pH-ra vonatkozókat.
A kérdéseidet is itt tedd fel...tudod..több szem..többet lát

maklarigyongyi@freemail.hu

(Maklári Gyöngyi, 2010.04.20 15:29)

Szeretném segitségedet kérni, hol lehet kis mennyiségben olto anyagot venni. Szeretnénk tehéntejből sajtot készíteni. Ha tudnál segíteni a folyamatban is.